در این مقاله قصد داریم تا به بررسی اقامت کاری لهستان بپردازیم.

اقامت کاری چیست؟

اقامت کاری مجوز است که به یک خارجی و غیر لهستانی اعتبار  می بخشد تا فرد به طور قانونی در لهستان کار کند. این اقامت به فرد خاذجی زمانی داده میشود که فرد از طرف یک شرکت معتبر داخلی دعوت به کار شود. این مجوز همچنین تعیین کننده نوع و زمان انجام کار برای شخص خارجی ست.

در نتیجه در صورتیکه فرد خارجی قصد داشته باشد تا کار خود را از هر نظر (تغییر پوزیشن کاری، صنعت کاری، تغییر کارفرما) تغییر دهد، موظف است تا برای دریافت مجوز و اقامت کاری جدیدی اقدام کند.

اقامت کاری لهستان

اقامت کاری لهستان

با این حال شرایطی در خصوص اقدام نکردن برای مجوز اقامت جدید نیز وجود دارد.

معمولا اقامت کاری دارای یک دوره و مدت زمان مشخصی ست که در مجوز اولیه شما قید می شود. مجوز کار برای استخدام بر اساس قرارداد کاری و همچنین قراردادهای قانون مدنی مورد نیاز است.

اقامت کاری لهستان

نهاد خارجی برای کار افراد خارجی اینگونه عمل می کندکه وظیفه کارمند خارجی را به عهده می گیرد، و به عنوان “کارفرما” نامیده می شود.

این مجوز توسط وویود برای محل / محل اقامت کارفرما صادر می شود.

چه کسی به اقامت کاری در لهستان نیاز دارد؟

یک فرد خارجی که شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیست برای کار کردن در لهستان نیاز به مجوز اقامت اروپا دارد. اما در شرایط زیر خیر:

  •  ویزا توریستی
  • ویزای شنگن یا یک سند اقامت دیگر
  • اجازه اقامت موقت
  • بر اساس سفر بدون مجوز
اقامت کاری لهستان

اقامت کاری لهستان

چه کسی در لهستان بدون اجازه کار میتواند کار کند؟

یک خارجی که حق کار در لهستان را بدون اجازه کار دارد، فردی است که:

  • دارای وضعیت پناهندگی در لهستان باشد؛
  • تحت حمایت دولت لهستان باشد؛
  • دارای مجوز اقامت دائم جمهوری لهستان باشد؛
  • دارای اجازه اقامت طولانی مدت اتحادیه اروپا در جمهوری لهستان یا در موارد خاص صادر شده در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا باشد؛
  • تحت حفاظت موقت در لهستان باشد؛
  • تحت حفاظت بشردوستانه در لهستان باشد؛
  • ملیت یک کشور عضو اتحادیه اروپا یا یک کشور عضو EEA را داشته باشد؛
  • قربانی قاچاق انسان باشد؛
  • معلم زبان خارجی باشد؛
  • فعالیت هنری یا علمی را تا ۳۰ روز در سال انجام دهد؛
  • دانشجوی کارشناسی ارشد تمام وقت در لهستان باشد که براساس ویزا تحصیل می کند.
  • دانشجوی کارشناسی تمام وقت در لهستان باشد که بر اساس اجازه اقامت صادر شده برای ادامه تحصیلات عالی در لهستان در طول سال تحصیلی می تواند کار کند.
  • فارغ التحصیل مدارس متوسطه لهستان یا تحصیلات تمام وقت (آموزش عالی) یا تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های لهستان و موسسات علمی و پژوهشی؛

لیست فوق، اصول اساسی مربوط به حق کار در قلمرو لهستان را بدون اجازه کار توسط مقوله های خاص و گروه های خارجی ارائه می دهد.

اقامت کاری لهستان

اقامت کاری لهستان

توجه: برای کسب اطلاعات بیشتر، با اداره صدور مجوز کار در لهستان تماس بگیرید!

چه زمانی مجوز کار برای یک فرد خارجی صادر می شود؟ انواع اقامت کاری لهستان چه چیزهایی هستند؟

اقامت کاری لهستان

اقامت کاری لهستان

یک فرد خارجی زمانی می تواند اقامت کاری لهستان را دریافت کند که ؛

  1. یک کارفرمای لهستانی از یکی از شرکت های معتبر خود دعوتنامه ای برای شما بفرستد و شما را برای کار دعوت نماید. (نوع A)
  2. در صورتیکه فردی عضو هیات مدیره یک شرکت معتبر لهستانی باشد و به مدت ۶ ماه فعالیت کند و پس از گذشت ۱۲ ماه همچنان کار و فعالیت خود ادامه دهد، صاحت مجوز کاری نوع B می شود.
  3. در صورتیکه فردی خارجی برای شما دعوتنامه دال بر دعوت کاری شما ارسال نماید و صرفا به دلیل زندگی در خاک لهستان این مجوز برای شما صادر شود، اقامت کاری نوع C نام دارد.
  4. در صورتیکه شخص در مراسم های متفاوت و یا فصلی در کشور لهستان نیاز داشته باشد تا اقدام به کار کردن کند، بنابراین اقامت کاری نوع D برای شخص صادر می شود.
  5. مجوز کار نوع E نادر تر از همه است و برای شرایطی که تحت مجوزهای کار A-D که در بالا ذکر شد، اتفاق نیافتد، اعمال می شود….

برگرفته شده از:

migrant.info